Refreshing edge
Image default
Auto

Help mijn olielampje brand! Wat nu?

Ben je lekker aan het rijden in je mooie auto, begint ineens het olielampje te branden. Het overkomt de meeste van onze wel een keer, maar wat moet je nu doen? In deze blog vertellen we wat belangrijk is om te weten als je olielampje begint te branden en wat het beste is om dan te doen.

Verschillende lampjes

Er zijn verschillende lampjes die aankunnen duiden dat er iets is met de olie van je auto. Zo heb je het motorlampje. Als het motorlampje brand, kan dit verschillende oorzaken hebben. Een van deze oorzaken is dat het oliepeil te laag is. Naast het motor lampje heb je ook het olielampje. Ook deze kan aangeven wanneer het oliepeil te laag is. 

 

Wat moet ik nu doen?

Als een lampje begint te branden, is het belangrijk om rustig te blijven. Je bent namelijk wel aan het rijden. Brand het motorlampje en is hij geel/oranje, dan kan je gewoon doorrijden. Wel is het verstandig om je auto even te controleren en te kijken of alles nog wel goed is bijgevuld. Zo controleer je de oliepeil en vul je hem bij als het nodig is. Als het motorlampje begint te knipperen dan is het probleem erger en moet je stoppen op een veilige plek en bel je de wegenwacht. 

 

Begint het olielampje te branden, dan is het belangrijk dat je de olie van je auto bijvult. Kies hierbij een olie die bij je auto past. Deze informatie kan je vinden in het informatieboekje van je auto. Kies hierbij een merk zoals Castrol. dit is een brits merk motorolie die een groot assortiment hebben van verschillende soorten motorolie. Blijft na het bijvullen van de olie het lampje nog steeds branden, schakel dan direct de wegenwacht in en rij niet verder!

 

Hoe kan ik het voorkomen?

Het helemaal voorkomen is onmogelijk. Wel kan je ervoor zorgen dat de kans minder is dat het gebeurt. Controleer hiervoor regelmatig je oliepeil, en zorg ervoor dat je hem bijvult als er te weinig in zit. Zit er te veel olie in je motor? Tap dan iets olie af, want te veel olie is ook niet goed.

 

https://oliehandel.nl