Refreshing edge
Image default
Finance

De voordelen van geld lenen

Geld lenen heeft zo z’n nadelen. Je betaalt er namelijk rente over die je doorgaans niet had hoeven te betalen. Toch wordt er door veel mensen geld geleend. Dit is omdat geld lenen ook veel voordelen met zich meebrengt. Het voornaamste voordeel is uiteraard dat je meteen het geld ontvangt dat je nodig hebt. Hierdoor heb je de mogelijkheid om een aankoop te doen, waar je voorheen niet de mogelijkheid voor had. Vaak wordt dit gedaan voor het kopen van een huis, een auto, een verre reis te maken of om een studie te bekostigen.

Een huis kopen

Vrijwel iedereen die een eigen huis heeft, heeft hiervoor een lening moeten afsluiten. Vaak is dit een hypotheek, maar soms geeft de bank de lening niet uit. Dit kan komen door je huidige (financiële) situatie. In deze situatie keren mensen vaak naar een afhankelijke partij die wel bereid is om een lening van een bepaald bedrag uit te keren. Een huis kopen is voor de meeste mensen de grootste aankoop die ze in hun leven doen. Het is daarom een grote beslissing waar goed over nagedacht wordt. Het is dan erg nadelig als je niet met de bedragen kan werken waar je graag mee aan de slag wilt gaan. Daarnaast is het bij een hypotheek niet mogelijk om extra geld te lenen om een eventuele verbouwing te verwezenlijken.

Een verbouwing

Je hebt eindelijk jouw droomhuis weten te kopen, maar er is niet genoeg spaargeld over om de hele verbouwing te bekostigen. Daarnaast is het erg fijn om wel een zakcentje over te houden op de spaarrekening voor als er onverwachte kosten opkomen. Dit is een goed moment om een lening te gaan overwegen. Hierdoor behoud je een deel van je spaargeld voor onverwachte kosten en heb je de mogelijkheid om de kosten van de verbouwing over een langer termijn af te lossen. Je kan erg eenvoudig jouw lening berekenen om te kijken hoeveel je kan lenen, wat dit gaat kosten en hoelang het terugbetaal termijn zal zijn.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/simulatie/