Refreshing edge
Image default
Society / Relationships

Hoe zit het met de kosten van een uitvaart?

Is het aan jou om als nabestaande een uitvaart te regelen voor een overleden dierbare? En is het van groot belang om de kosten zo laag mogelijk te houden? Dan is dit geen eenvoudige opgave, want over het algemeen ben je al snel €2.000,- kwijt voor een begrafenis of crematie. Door het maken van bepaalde beslissingen kun je zelf bepalen hoe laag of hoog de uiteindelijke kosten worden. Maar het is ook goed voor te stellen dat het lastig is om helemaal zelf deze beslissingen te maken als je weinig tot geen kennis hebt over het regelen van een uitvaart. Heb je dit nog nooit eerder gedaan? Dan is het logisch dat je niet precies weet wat gebruikelijk is en wat wel of niet verstandig is om te doen. Zorg daarom dat je een samenwerking aangaat met een specialist op dit gebied. Een uitvaartverzorging kan je het beste advies geven over wat wel en wat niet verstandig is.

Schakel de hulp in van Meride

Uitvaartkosten zijn voor veel mensen een gevoelig onderwerp. Toch is het een onderwerp dat niet zomaar onder banken of stoelen mag worden geschoven. Zeker wanneer de uitvaart met een strak budget moet worden verzorgd is het heel belangrijk om de kosten goed in de gaten te houden. Samen met een uitvaartverzorging zoals Meride kun je aan de slag gaan met het regelen van de uitvaart. Door goed te overleggen en de kosten in de gaten te houden weet je zeker dat de kosten zo laag mogelijk blijven en dat het budget niet opgaat aan overbodige zaken die ook voor minder kunnen.

Begrafenis of crematie?

Het is lastig om vooraf in te schatten of de keuze voor een begrafenis beter is dan voor een crematie, of andersom. Vaak wordt geluisterd naar de wens van de overledene, maar in veel gevallen wordt deze nooit uitgesproken en is het aan de nabestaanden om een keuze te maken. 

https://www.meride.nl/kosten-uitvaart