Refreshing edge
Image default
Offers

Autoverzekering

 Zo bespaar je geld op je autovakantie

Een auto is handig in gebruik, hij brengt je overal naar toe. Maar het is ook een aardige kostenpost, denk aan; winter- en zomerbanden, brandstof, wegenbelasting en een autoverzekering . gelukkig zijn er een paar manieren om geld te besparen. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder! wij vertellen hier namelijk meer over in onze blog.

 

 

 Aan de hand van deze tips wordt een autovakantie goedkoper 

 

 1. Denk aan de brandstof

Als je met de auto op vakantie gaat heb je vast al berekend hoeveel de brandstof ongeveer gaat kosten, helaas is hier verder niet heel erg veel aan te doen. Maar het is wel te voorkomen dat de auto nog meer slurpt. Rijdt daarom niet te hard en belaad de auto niet te zwaar. Daarnaast is het verstandig om de bandenspanning te checken, als de banden namelijk de juiste spanning hebben rijdt je een stuk zuiniger.

 

 2. Heb geen haast

Het kan een hele trip zijn naar Frankrijk, zorg dan ook dat je genoeg tijd uitrekt voor de heen- en terugreis. Je kan op deze manier namelijk de toeristische route nemen, waardoor je de meeste tol wegen vermijdt. Maar, rijdt niet zo ver om dat het uiteindelijk meer brandstof gaat kosten. Als je dan langs de toeristische route rijdt, vul gelijk je tank even bij. Dit is meestal een stuk goedkoper dan de snelweg.

 

 3. Koop zo min mogelijk langs de weg

Het kan heel verleidelijk zijn om eten te halen onderweg, het is namelijk makkelijker en het is soms net wat lekkerder. Denk aan de lekkere croissants in Frankrijk. Maar, het is toch een stuk goedkoper om eten mee te nemen van thuis. Kies voornamelijk voor lekkere besmeerde broodjes met lang houdbaar beleg, op deze manier blijft het eten de hele dag goed.

 

 

 4. Een vignet op je voorruit 

Heb je nog geen vignet op de voorruit? Schaf er dan een aan voor dat je op vakantie gaat. Deze sticker heeft namelijk aan dat je voor snel- en autowegen tol hebt betaald. Als je geen vignet hebt riskeer je een fikse boete, en dit wil je natuurlijk niet. Een vignet is niet langs de snelweg te koop. Regel de sticker dus voor dat je op vakantie gaat.

 

 Sluit een autoverzekering af

Als je de auto in de prak rijd en je hebt geen autoverzekering dan wordt het een flinke kostenpost. Daarom is het belangrijk om je te verzekering met een autoverzekering. Bij InShared.nl kost het afsluiten maar een paar minuten!

 

https://www.inshared.nl/