Refreshing edge
Image default
Society / Relationships

Haarspeld kopen online

Tenzij je een glad geschoren hoofd hebt zul je regelmatig een haarspeld gebruiken om je haar in bedwang te houden. Niet elke haarspeld is gelijk, je kunt ze gebruiken om jouw coupe in vorm te brengen, je kunt ook een decoratieve haarspeld nemen als sieraad. Haarspelden zijn enorm in trek bij bruiden die perfect voor de dag willen komen tijdens de bruiloft. Een leuke haarspeld vinden is geen enkel probleem wanneer je een bezoekje brengt aan de webshop. Welke haarspeld past het beste bij jou?

 

Waarom een haarspeld gebruiken?

De Romeinen en Egyptenaren droegen al haarspelden. Meestal wordt een haarspeld gemaakt van een veerkrachtig metaal waar je een pluk haar tussen kunt klemmen. Vroeger werden haarspelden ook gemaakt van ivoor, botten en hout. Er worden ook edelmetalen gebruikt zoals zilver en goud.

 

Verschillende soorten haarspeld

De standaard haarspeld heeft een scherpe punt, er zijn ook haarspelden met een bolletje of ander object aan de uiteinden om te voorkomen dat je een scherpe naald in je hoofd of vingers krijgt. Je kunt een haarspeld gebruiken als functioneel hulpmiddel om je haar in model te houden. Dit soort haarspelden moeten zo onopvallend mogelijk zijn, bijvoorbeeld met een dunne vorm en in dezelfde kleur als jouw haar. Daarnaast heb je decoratieve haarspelden met een mooie versiering. Dan spreek je van een haarsieraad.

 

Het geheim van de ribbel

De standaard haarspeld met de twee zijden waarvan één geribbeld is ken je natuurlijk wel. Heb jij ook het probleem dat haarspelden altijd verschuiven? Dat betekent dat je ze verkeerd om in je haar doet! Je moet de geribbelde zijde altijd op de hoofdhuid leggen, de gladde zijde moet naar boven steken. Als je zo de haarspeld in je haar vast maakt zal deze niet meer verschuiven. Er zijn talloze vrouwen die dagelijks een haarspeld gebruiken maar dit niet weten! Nu weet jij het ook, en je zult nooit meer last hebben van haarspelden die een eigen leven leiden.

 

Nu weet je iets meer over het meeste handige sieraad dat je kunt kopen; de haarspeld. Kijk snel in de webshop voor de complete collectie haarspelden, van subtiel en onopvallend tot extravagant en heel bijzonder. Vanaf nu heb je nooit meer een “bad hair day”!