Refreshing edge
Image default
Travel

Glamping? Dat doe je in Italië

Italië staat wel bekend als de bakermat van de Europese beschaving. De invloed van het Romeinse Rijk is nog steeds door heel Europa voelbaar. Maar vergis je niet, ook de Renaissance vindt haar oorsprong in Italië.

De Italianen zijn terecht trots op de monumentale architectuur, de artistieke hoogtepunten en, niet in de laatste plaats, de culinaire schatkamer. Geen land ter wereld telt meer UNESCO Werelderfgoed locaties binnen haar grenzen.

Het zijn deze attracties die elk jaar opnieuw miljoenen naar het land lokken om een beetje van ‘la dolce vita’ te ervaren.

Italianen zijn graag buiten. En waarom zouden ze ook niet, want met het Italiaanse klimaat zou je wel gek zijn om jezelf op te sluiten. Wees daarom verstandig en negeer de vele hotels die Italië rijk is. Ga voor het heerlijke, luxe, buitenleven. Kies een glamping.

Luxe kamperen: glamping

Op de glamping beleef je Italië op zijn best. Je leeft met het ritme van de zon, geniet van eindeloze avonden (met een goed glas wijn). Rondom je glamping is veel te zien en te beleven. En hoewel je meestal prima kunt eten in het restaurant van je glamping (of het nabije dorp), kun je ook zelf een heerlijke maaltijd bereiden. Want kiezen voor een glamping in Italië betekent je dat je jouw eigen plekje hebt. Helemaal ingericht, met luxe bedden en een eigen keuken. Bovendien heb je lekker veel ruimte. Je hebt ook vaak de beschikking over eigen sanitair en nog veel meer moderne gemakken.

Glamping is een briljante uitvinding. De avontuurlijke accommodatie geeft je het gevoel van “buiten”, zonder dat je jouw eisen aan luxe en comfort hoeft bij te stellen.

Wanneer is de beste tijd voor de glamping in Italië?

De zomer in Italië kan bloedheet zijn. Plan daarom je glamping verblijf in Italië in de periodes maart-juni of augustus-half november. Het weer is dan een stuk aangenamer én je loopt de enorme drukte mis.

Hoewel deze periodes minder druk zijn, blijft het zaak op tijd je verblijf te reserveren. Dat doe je via www.glampings.com. Dankzij het ruime aanbod aan kwaliteitsaanbieders is hier ook voor jou de juiste glamping in Italië te vinden én direct te boeken. Dus wie weet, zit jij binnenkort met het hele gezin aan het gardameer, verken je Toscane vanuit een luxe villatent of kom je heerlijk tot rust op een sfeervolle en kleinschalige glamping in Umbrië.

Related Posts

Como desfrutar de um momento descontraído em San Diego sem gastar muito dinheiro ou de graça

Vakantieparken Gelderland